Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Adventskaka

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Mmmmm låter supersmarrig!!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Sätt ugnen på 175º. Smörj och bröa en form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter. 2. Stöt saffranet och blanda med 1/2 tsk sprit. 3. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. 4. Blanda mjöl, bakpulver och mandelmassa. Rör ner blandningen i äggsmeten och häll i saffranet med spriten och smöret i smeten. Häll smeten i formen. 5. Skala eventuellt äpplena och klyfta dem tunt. Blanda dem med socker och kanel. 6. Tryck ner äppelklyftorna i smeten. 7. Grädda på nedersta falsen ca 45 min, prova med sticka att den känns torr.
  2. Övrigt: Med en liten försmak av julen firar vi advent. Kakan går utmärkt att frysa.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.