Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Adventskaka med saffran och nötter

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Det ska jag nog prova till advent

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader Blanda alla ingredienser till degen gärna i matberedare. Tryck ut hälften av degen i en form med löstagbar kant (ca 24 cm) Sätt in formen och resten av degen i kylskåp.
  2. Blanda alla ingredienser till vaniljkrämen utom vaniljsockret i en kastrull. Sjud krämen under omrörning tills den tjocknar (den ska inte koka) Låt krämen svalna och rör i vaniljsockret.
  3. Skala, kärna ur och skär äpplena i klyftor. Bred ut krämen på botten av pajdegen. Lägg på äppelklyftorna och hela eller grovhackade nötter. Rulla ut resten av degen till drygt fingertjocka rullar och lägg dem över äppelklyftorna.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 minuter. Låt kakan svalna. Servera kakan till kaffe eller te.
  5. Laktosfri: använd laktosfritt matfett, laktosfri mjölk och vispgrädde.
  6. Mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett, byt ut mjölken mot havre, soja, eller risdryck. Byt ut grädden mot havre eller sojagräddersättning.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.