Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Adventskyckling

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En lite hetare gryta med kyckling och med smak och doft av apelsin. Passar bra när det är mörkt och kallt som nu i advent.

Ingredienser

Instruktioner

Skär kycklingen i bitar och bryn i oljan. Hacka chilirukten fint och låt den fräsa med en kort stund mot slutet av bryningen. Riv skalet av apelsinen på den fina sidan av rivjärnet.. Pressa ut juicen. Häll kokosmjölken i pannan. Tillsätt skal och juice; salta och rör om och koka upp. Skär paprikan i bitar och ha i det. Låt puttra ca 15 minuter. Tillsätt räkor, salladslök och cashewnötter. Koka upp igen, men ta sedan av pannan från värmen. Låt den stå en stund för att låta smakerna blandas. Servera på ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.