Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ädel kycklinggratäng

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ädelosten i såsen kompletterar den milda kycklingsmaken perfekt. Servera med ugnsbakade morötter, palsternackor, rödbetor och rödlök.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Använd dig av ca 700 g grönsaker.
  2. Bryn kycklinglårfiléerna runtom i matfett, salt och peppra. Lägg över i ugnsfast form. Skala och skär päronen i klyftor. Blanda med filéerna.
  3. Sås: Koka upp vin och grädde. Lägg i ädelost skuren i bitar och rör tills osten smält. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen i formen. Värm i ugnen i 200 grader ca 25 minuter.
  4. Tillbehör: Lägg grönsakerna i en annan form. Ringla över olivolja, salta och peppra. Baka i ugnen bredvid kycklingen.
  5. Om man fryser in gratängen (ej grönsakerna) tina upp den långsamt, gärna i kylen 10-12 timmar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.