Ädelosten i såsen kompletterar den milda kycklingsmaken perfekt. Servera med ugnsbakade morötter, palsternackor, rödbetor och rödlök.
Instruktioner
- Använd dig av ca 700 g grönsaker.
- Bryn kycklinglårfiléerna runtom i matfett, salt och peppra. Lägg över i ugnsfast form. Skala och skär päronen i klyftor. Blanda med filéerna.
- Sås: Koka upp vin och grädde. Lägg i ädelost skuren i bitar och rör tills osten smält. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen i formen. Värm i ugnen i 200 grader ca 25 minuter.
- Tillbehör: Lägg grönsakerna i en annan form. Ringla över olivolja, salta och peppra. Baka i ugnen bredvid kycklingen.
- Om man fryser in gratängen (ej grönsakerna) tina upp den långsamt, gärna i kylen 10-12 timmar.
Publicerat den
29 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar