Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ädel lammkotlett

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lammkotletter med smält ädelost är en utsökt kombination.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa kotletterna så att yttersta delen av benet blir ett handtag att hålla i.
  2. Torka av köttet så inga benflisor finns kvar.
  3. Bryn matfettet hasselnötsbrunt i stekpanna, vänd kotletterna hastigt, låt dem endast steka högst 3 minuter på var sida. Krydda dem efteråt.
  4. Skär osten i skivor. Lägg en skiva på varje kotlett. Skjut in dem på galler i ugnen, 275 grader. Passa dem noga, osten ska smälta utan att försvinna.
  5. Bjud kotletterna genast. Servera med ugnsbakad potatis, brynta champinjoner och en god sallad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Gul13 2 februari 2009

    Åååå vilken god sås det blev. Tack för receptet.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.