Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ädel löksoppa med tomatcrostini

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gott och billigt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ädel löksoppa: Skiva löken i ½ cm tjocka skivor. Fräs i smör i omgångar. Placera i kastrull efter hand. Tillsätt vatten. Smula ner buljongen och osten. Tillsätt salt och senapsfrö. Rör om tills buljongtärningarna och osten löst sig. Låt soppan sjuda på svag värme i 15 min. Gör under tiden tomatcrostini.
  2. Tomatcrostini: Sätt ugnen på 275 grader. Dela brödskivorna i trekanter. Rosta dem i ugnen. Gnid in ovansidan med vitlök. Dela tomaterna och gröp ur kärnorna med en liten sked. Hacka tomatköttet och persiljan. Blanda tomathack, persilja och salt. Fördela på brödet. Ringla olivoljan över.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.