Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ädel ostpaj med skinka

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Jättgod, perfekt till kalas där man vill bjuda på olika rätter. Portionspajer går bra att göra i små aluminumformar som sedan kan frysas in. Låt dem tina i kylen innan de värms i ugnen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 225 grader
  2. Hacka samman smör och mjöl till en gryning massa, använd gärna matberedaren. Tillsätt kesella och arbeta raskt ihop. Låt vila kallt 30 minuter. Tryck eller kavla ut degen i fyra portionsformar eller i en stor, ca 24 cm diameter. Gör du en stor paj förgrädda pajskalet 10 minuter i 200 grader. Tärna skinkan och smula ädelosten, vispa samman ägg och mjölk i en skål, tillsätt skinka ädelost och muskonöt.
  3. Fördela fyllningen i pajformarna, grädda mitt i ugnen cirka 20 minuter. Om du gör en stor paj tar det ca 30-40 minuter. När någon minuter återstå, lägg på den rivna osten och grädda klart

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • tinaenvall 2 november 2009

    Jättegott, även barnen var förtjusta!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.