Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ädel viltplanka á la Carina

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Hur gott som helst! Tag gärna pulvermos till plankan. Den är nog svår att orka äta upp ändå utan att det ska vara "riktigt" potatismos. Om du inte har tillgång till älgkött går det lika bra med både nöt- eller fläskkött.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kryssa tomaten och lägg i hörnet på plankan. Stek köttet, 2 små bitar eller en stor, och lägg på plankan.
  2. Gör potatismoset enl. anvisning på förpackningen men tillsätt 1 ägg. Spritsa potatismos runt hela plankan.
  3. Fördela grönsakerna över de 4 plankorna.
  4. Smält ädelosten i lite vatten i en kastrull. Ha i mjölken och koka upp. Ha i majzenaredningen till en lagom sås. Krydda och smaka av. Ha gärna i en skvätt grädde. Koka ihop såsen och häll över plankan.
  5. Skiva eller riv ost och täck plankan. Gratinera i 200°-225° tills osten smält och moset fått gyllenbrun färg.
  6. OBS: Låt plankan "stanna" innan du börjar äta. Dels är den otroligt het men det finns risk att såsen rinner ut om du börjar äta för tidigt! Och sås på duken vill vi inte ha, det är den alldelese för god för!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.