Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ädelcheescake med pepparkaksbotten

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Lite annorlunda cheescake

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Botten: Smula pepparkakorna fint, gärna i mortel. Blanda med smält smör. Bred ut massan i ett tunt jämnt lager i en form med löstagbar kant. Ställ in formen mitt i ugnen. Grädda botten i 7-8 minuter. Ta ut och ställ åt sidan för att kallna.
  3. Sänk ugnsvärmen till 175 grader.
  4. Fyllning: Mosa osten till en slät smet och blanda med ägg, eller lägg allt i matberedare och kör någon minut. Fördela smeten på pepparkaksbotten och sätt in mitt i ugnen. Grädda i 30-35 minuter tills smeten börjar höja sig runt kanterna.
  5. Ta ut kakan och låt den kallna (minst 20 minuter).
  6. Topping: Rör ihop creme fraiche och florsocker och bred ut på den kalla kakan. Sätt in i ugnen (fortfarande 175 grader) och grädda i 6-7 minuter.
  7. Låt kallna helt och stå minst ett par timmar i kylskåp innan den lossas ur formen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.