Lite annorlunda cheescake
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader
- Botten:
Smula pepparkakorna fint, gärna i mortel. Blanda med smält smör. Bred ut massan i ett tunt jämnt lager i en form med löstagbar kant. Ställ in formen mitt i ugnen.
Grädda botten i 7-8 minuter. Ta ut och ställ åt sidan för att kallna.
- Sänk ugnsvärmen till 175 grader.
- Fyllning:
Mosa osten till en slät smet och blanda med ägg, eller lägg allt i matberedare och kör någon minut. Fördela smeten på pepparkaksbotten och sätt in mitt i ugnen.
Grädda i 30-35 minuter tills smeten börjar höja sig runt kanterna.
- Ta ut kakan och låt den kallna (minst 20 minuter).
- Topping:
Rör ihop creme fraiche och florsocker och bred ut på den kalla kakan.
Sätt in i ugnen (fortfarande 175 grader) och grädda i 6-7 minuter.
- Låt kallna helt och stå minst ett par timmar i kylskåp innan den lossas ur formen.
Publicerat den
11 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar