Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ädelgratinerad älgfärs

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ädelost, kantareller och viltkött - mums.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda färsen med salt, peppar, vitlök och rosmarin. Arbeta färsen smidig med äggulan och grädden. Forma åtta fina färsbiffar och stek dem sakta i matfettet.
  2. Skala sellerin. Skär drygt centimetertjocka skivor och putsa till dem. Koka dem knappt mjuka i buljongen 10-12 minuter. Låt skivorna rinna av.
  3. Smörstek kantarellerna eller annan svamp i bitar, salt och peppra. Lägg en biff på varje selleriskiva. Toppa med små berg av kantareller. Lägg på tunt skivad ädelost. Sätt in i ugnen 225° i fem minuter så att osten mjuknar. Lägg på ett par vinbär.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • joeblack798 25 oktober 2008

    Här kommer en bild på älggrytan med äpplen ,lök och curry ! Mycket god1

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.