Ädelost, spenat och valnötter är en lyckad smakkombination. Denna ljuvliga paj kan serveras med kallskuret eller som ett vegetariskt måltidsalternativ.
Instruktioner
- Gör pajdegen. Hacka mjöl och smör till en smulig massa, för hand eller i en matberedare med kniven isatt. Tillsätt vattnet och arbeta ihop degen för hand.
- Smörj en springform, ca 23 cm i diameter. Kavla ut degen och tryck ut den i formen. Låt pajskalet stå kallt ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Nagga pajskalet med en gaffel och förgrädda 10 minuter.
- Gör fyllningen. Skölj och strimla purjolöken. Fräs den mjuk i smör. Skölj spenaten och rör ner den i purjolöken. Låt spenatblandningen fräsa ett par minuter.
- Fördela spenatblandningen i pajskalet och smula över ädelost. Vispa ihop ägg och grädde. Smaksätt med salt och peppar. Häll äggblandningen över spenaten. Strö över valnötterna. Grädda pajen ca 30 minuter.
Publicerat den
12 september 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
mums! den här pajen var ju supergod! men nästa gång ska jag definitivt dubbla spenat- & purjolöksröran!