Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ädelost- och spenatpaj

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Ädelost, spenat och valnötter är en lyckad smakkombination. Denna ljuvliga paj kan serveras med kallskuret eller som ett vegetariskt måltidsalternativ.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör pajdegen. Hacka mjöl och smör till en smulig massa, för hand eller i en matberedare med kniven isatt. Tillsätt vattnet och arbeta ihop degen för hand.
  2. Smörj en springform, ca 23 cm i diameter. Kavla ut degen och tryck ut den i formen. Låt pajskalet stå kallt ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Nagga pajskalet med en gaffel och förgrädda 10 minuter.
  3. Gör fyllningen. Skölj och strimla purjolöken. Fräs den mjuk i smör. Skölj spenaten och rör ner den i purjolöken. Låt spenatblandningen fräsa ett par minuter.
  4. Fördela spenatblandningen i pajskalet och smula över ädelost. Vispa ihop ägg och grädde. Smaksätt med salt och peppar. Häll äggblandningen över spenaten. Strö över valnötterna. Grädda pajen ca 30 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • kastrullemma 13 september 2008

    mums! den här pajen var ju supergod! men nästa gång ska jag definitivt dubbla spenat- & purjolöksröran!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.