Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ädelostgratinerad fläskfilé

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Ett superenkelt och supergott recept för många tillfällen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält hälften av matfettet i en stekpanna. Bryn fläskfilén runt om tills den fått färg, 5-10 minuter.
  2. Skär köttet i skivor och lägg det i en ugnssäker form. Krydda med salt och peppar.
  3. Skär champinjonerna i skivor. Smält resten av matfettet och fräs svampen i 5-10 minuter. Krydda med salt och peppar.
  4. Lägg svampen i formen och smula över ädelosten. Blanda grädde, crème fraiche, persilja och sija. Häll alltsammans i formen.
  5. Ska du servera rätten som bjudmat kan du förbereda hit.
  6. Gratinera köttet i mitten av ugnen i 200 grader, ca 15-20 minuter.
  7. Serveringstips! Gratinerade potatismostoppar och lättkokta morots- eller zucchinistavar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.