- Serverar: 4 portioner
- Tid: 50 minuter
Skriv ut
En god och lättlagad rätt som är utmärkt "bjudmat".
Instruktioner
- Salta och peppra kotletterna. Bryn dem på båda sidor i smör. Häll vatten och fond i pannan, låt puttra på svag värme tills kotletterna är färdiga. Lägg gärna över ett lock.
- Lägg de färdigstekta kotletterna i en smord ugnssäker form. Fördela osten över kotletterna och ställ in formen i 275 graders ugnsvärme. Gratinera tills osten smält och fått lite färg, det tar 5-6 minuter.
- Såsen: Vispa ner portvinet i pannan och ge det ett uppkok.Sila ner i en kastrull och tillsätt grädde och fond. Sjud till lagom konsistens, red av med maizena om du vill ha lite tjockare sås. Smaka av med salt och peppar.
- Servera med potatis och lättkokta grönsaker.
Publicerat den
4 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar