Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ädelostgratinerad fläskkotlett med portvinssås

 
Ädelostgratinerad fläskkotlett med portvinssås Ädelostgratinerad fläskkotlett med portvinssås
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

En god och lättlagad rätt som är utmärkt "bjudmat".

Ingredienser

Instruktioner

  1. Salta och peppra kotletterna. Bryn dem på båda sidor i smör. Häll vatten och fond i pannan, låt puttra på svag värme tills kotletterna är färdiga. Lägg gärna över ett lock.
  2. Lägg de färdigstekta kotletterna i en smord ugnssäker form. Fördela osten över kotletterna och ställ in formen i 275 graders ugnsvärme. Gratinera tills osten smält och fått lite färg, det tar 5-6 minuter.
  3. Såsen: Vispa ner portvinet i pannan och ge det ett uppkok.Sila ner i en kastrull och tillsätt grädde och fond. Sjud till lagom konsistens, red av med maizena om du vill ha lite tjockare sås. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera med potatis och lättkokta grönsaker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.