Underbar bjudrätt. Gör såsen i god tid så får smakerna mogna fram :-)
Instruktioner
- Börja med såsen. Skala och finhacka löken. Fräs den i hälften av smöret. Tillsätt tomatpuré, buljong och vin. Låt koka ca 5 minuter. Sila bort löken, koka upp igen. Smaka av med salt, peppar och socker. Red såsen med maizenaredning.
- Sätt ugnen på 175 grader. Putsa filén fri från hinnor. Skär den i ca 4 cm tjocka skivor och platta ut dem något. Bryn dem i smör och lägg dem i en ugnssäker form. Salta och peppra. Skär osten i ca 1/2 cm tjocka skivor och lägg på varje filéskiva. Tillaga färdigt mitt i ugnen tills osten har smält och börjat bubbla lite, ca 10 minuter.
Servera med potatisgratäng eller potatisklyftor.
Publicerat den
16 november 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Detta var verkligen gott !! Och vilken enkel rödvinssås, denna kommer vi göra ofta !!!!