Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ädelostpuckar med rödvinssås

(1 kommentar)  
Skriv ut

Underbar bjudrätt. Gör såsen i god tid så får smakerna mogna fram :-)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med såsen. Skala och finhacka löken. Fräs den i hälften av smöret. Tillsätt tomatpuré, buljong och vin. Låt koka ca 5 minuter. Sila bort löken, koka upp igen. Smaka av med salt, peppar och socker. Red såsen med maizenaredning.
  2. Sätt ugnen på 175 grader. Putsa filén fri från hinnor. Skär den i ca 4 cm tjocka skivor och platta ut dem något. Bryn dem i smör och lägg dem i en ugnssäker form. Salta och peppra. Skär osten i ca 1/2 cm tjocka skivor och lägg på varje filéskiva. Tillaga färdigt mitt i ugnen tills osten har smält och börjat bubbla lite, ca 10 minuter. Servera med potatisgratäng eller potatisklyftor.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • missan 23 november 2010

    Detta var verkligen gott !! Och vilken enkel rödvinssås, denna kommer vi göra ofta !!!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.