- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Mycket pluttrande i kastrullen men väl värt att vänta på!
Instruktioner
- Skär sparrisen i ca 2 cm långa bitar. Lägg knopparna åt sidan. Koka sparrisen i lättsaltat vatten tills den är nätt och jämt mjuk, ca 5 min. Häll av sparrisen i ett durkslag (spara 1 dl av kokvattnet) och spola den i kallt vatten.
- Smält smöret i en stor kastrull. Tillsätt grädden. Koka ihop tills hälften återstår. Tillsätt det sparade kokvattnet och sjud ytterligare ca 10 min. Drag kastrullen från värmen och tillsätt bitar av ost och sparris. Låt osten smälta. Salta och peppra.
Koka sparrisknopparna i lättsaltat vatten ca 3 minuter.
Koka pastan enl anvisningen på förpackningen och blanda ner den i såsen. Strö över sparrisknopparna.
- Servera med parmesan.
Publicerat den
2 augusti 2009
Liknande recept
Skriv kommentar