Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ädelpaj med tomater

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Åt den till lunch i dag. Smaskens

Ingredienser

Instruktioner

Finfördela matfettet i mjölet till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta raskt ihop till en deg. Lägg den kallt att vila ca 30 minuter. Tryck ut pajdegen i en pajform. Nagga botten och förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 15 minuter. Ansa purjolöken och strimla den. Lägg purjolöken i lite lättsaltat vatten och låt koka någon minut. Häll bort vattnet och låt purjolöken rinna av. Mosa osten och rör samman den med kesella till en smidig massa. Lägg purjolöken i botten på det förgräddade pajskalet. Fördela oströran ovanpå. Skiva tomaterna och lägg dem över. Klipp gräslöken och strö över pajen. Grädda 225 g mitt i ugnen ca 15 minuter

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.