Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ädeostpaj med druvor

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Paj kan serveras i det oändliga och uppskattas av de flesta. Här är en lite annorlunda variant med krämig ädelostfyllning och gröna druvor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med pajdegen: Hacka samman vetemjöl, salt, matfett och vatten, gärna i en matberedare. Arbeta snabbt samman allt till en smidig deg.
  2. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Låt pajskalet stå kallt 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Gör fyllningen: Vispa samman ägg och mjölk. Halvera druvorna, kärna ur dem och tillsätt dem i äggblandningen. Smjula ner ädelosten i fyllningen. Krydda med svartpeppar.
  4. Lägg en folieremsa runt kanten på pajen. Förgrädda skalet 10 minuter mitt i ugnen eller tills det fått fin färg.
  5. Häll ostfyllningen i pajskalet. Grädda sedan pajen ca 35 minuter eller tills fyllningen stelnat.
  6. Garnera pajen med halverade urkärnade druvor medan den är varm. Servera pajen något avsvalnad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.