Paj kan serveras i det oändliga och uppskattas av de flesta. Här är en lite annorlunda variant med krämig ädelostfyllning och gröna druvor.
Instruktioner
- Börja med pajdegen: Hacka samman vetemjöl, salt, matfett och vatten, gärna i en matberedare. Arbeta snabbt samman allt till en smidig deg.
- Tryck ut degen i en pajform med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Låt pajskalet stå kallt 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
- Gör fyllningen: Vispa samman ägg och mjölk. Halvera druvorna, kärna ur dem och tillsätt dem i äggblandningen. Smjula ner ädelosten i fyllningen. Krydda med svartpeppar.
- Lägg en folieremsa runt kanten på pajen. Förgrädda skalet 10 minuter mitt i ugnen eller tills det fått fin färg.
- Häll ostfyllningen i pajskalet. Grädda sedan pajen ca 35 minuter eller tills fyllningen stelnat.
- Garnera pajen med halverade urkärnade druvor medan den är varm. Servera pajen något avsvalnad.
Publicerat den
20 december 2007
Liknande recept
Skriv kommentar