Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ägg bakade i avokado på baconsallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

LCHF-inspirerad tallrik med fräsch sallad, härligt salt bacon och matig avokado där ägget bakats direkt i. Mättar och smakar ljuvligt. Passar som lyxig frukost, som lunch, som middag till buffén eller läcker förrätt. Bara fantasin sätter gränser!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Dela avokadon på mitten och tag ut kärnan (om de är små kan du gröpa ur kärnhålet lite extra), skär bort lite av skalet under och lägg avokadorna på en plåt. Knäck ett ägg i varje hål. Grädda mitt i ugnen i ca 10-15 minuter tills vitan börjar stelna. Salta och peppra.
  3. Strimla och stek baconskivorna under tiden, låt dem rinna av på ett hushållspapper.
  4. Fransk salladsdressing: Blanda äggula, ättika, senap och honung i en bunke. Tillsätt oljan under vispning. Tunna ut dressingen med lite vatten. Smaka av med salt och peppar.
  5. Lägg upp sallad på ett fat eller på tallrikar, lägg på avokado och bacon. Skala och hyvla polkabetan tunt över salladen. Ringla på dressingen. Strö över flingsalt och svartpeppar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.