Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ägg Cocotte

 
Skriv ut

Till desa behöver du portionsformar!

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 grader. Putsa laxen, skär bort skinnet och plocka bort så mycket ben som möjligt. Skär laxköttet i strimlor. Hacka dillen. Blanda lax och dill. Smörj 4 eldfästa portionsformar. Fördela lax- och dillblandningen i botten på formarna. Knäck äggen ett och ett i en kopp för att vara säker på att äggen är färska och att gulan förblir hel. Häll försiktigt över ett ägg ivarje form. Lägg 1-1 1/2 msk vispgrädde ovanpå varje ägg. Grädda formarna i vattenbad i ugnen ca 10 minuter eller tills äggvitan just stelnat men gulan förtfarade är lös. Garnera cocotterna med dill och servera genast. Variationer Ägg i cocotte kan varieras på många olika sätt. Byt ut laxen och dillen och bottna formarna med t ex: Skivade smörfrästa champinjoner Avrunna sparrisknoppar Ett par ansjovisfiléer och 1 tsk mjukstekt lök 1 msk muskotkryddad smörfräst hel spenat 1 msk svampstuvning

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.