Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ägg i risgömma

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En liten och nätt rätt från Italien, som smakar utmärkt tillsammans med en fräsch ruccola- eller tomatsallad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 200 grader. Skölj och skala vårlökarna och skiva dem i tunna ringar. Ansa ostronskivlingen och riv svampen i smala remsor. Putsa bort fett och hinnor från levern och skär den i små bitar. Skölj och torka salvian. Nyp av bladen och strimla dem fint.
  2. Hetta upp oljan tillsammans med 1 msk av matfettet i en fettsnål stekpanna. Lägg i löken och salvian och fräs på svag värme tills löken är mjuk. Tillsätt svampen och bryn den knaprig.
  3. Lägg ner levern och lyft pannan från plattan. Rör om ett par gånger och låt fräsa tills levern har en lite gråaktig färg. Krydda med salt och peppar. Häll över apelsinsaften.
  4. Smörj 4 ugnsfasta portionsformar lätt med matfett. Fyll formarna till drygt hälften med ris och portionera upp leverblandningen ovanpå. Knäck 1 ägg i mitten av varje form. Smält 1 msk matfett. Strö över lite salt och häll över det smälta matfettet.
  5. Ställ formarna i vattenbad och ställ in dem i ugnen. Tillaga i 8-10 minuter eller tills äggvitan har stelnat. Servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.