Passar både som förrätt och vickning.
Instruktioner
- Tina kräftstjärtarna. Dela äggen mitt itu på längden. Pilla ur gulorna och passera dem med det rumsvarma smöret, paprikan och 5-6 finhackade råa kräftstjärtar. Fyll ägghalvorna med smeten.
- Låt sparrisen rinna av. Lägg den på botten av 6 välsmorda ugnsfasta portionsformar och sätt 2 ägghalvor med fyllningen uppåt, ovanpå sparrisen i var form.
- Fräs ihop smör och mjöl i en kastrull. Späd under vispning med mjölk och grädde tills såsen är helt slät. Smaka av med kryddorna.
- Fördela de resterande hela stjärtarna över äggen. Slå på såsen och strö över osten. Gratinera formarna i ugn på 225° i 10-15 minuter tills ytan är gyllenbrun och bubblande. Strö lite dill över och servera omedelbart.
Publicerat den
17 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar