Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ägg Jacqueline

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Passar både som förrätt och vickning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina kräftstjärtarna. Dela äggen mitt itu på längden. Pilla ur gulorna och passera dem med det rumsvarma smöret, paprikan och 5-6 finhackade råa kräftstjärtar. Fyll ägghalvorna med smeten.
  2. Låt sparrisen rinna av. Lägg den på botten av 6 välsmorda ugnsfasta portionsformar och sätt 2 ägghalvor med fyllningen uppåt, ovanpå sparrisen i var form.
  3. Fräs ihop smör och mjöl i en kastrull. Späd under vispning med mjölk och grädde tills såsen är helt slät. Smaka av med kryddorna.
  4. Fördela de resterande hela stjärtarna över äggen. Slå på såsen och strö över osten. Gratinera formarna i ugn på 225° i 10-15 minuter tills ytan är gyllenbrun och bubblande. Strö lite dill över och servera omedelbart.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.