Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ägg med jacka

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Specialägg till påsk, lagom snabbgjort

Ingredienser

Instruktioner

Hårdkoka 8 ägg, blanda köttfärsen med resten av äggen, ströbrödet, finhackad lök, senap, salt & peppar. Skala äggen, baka in dom i ett lager av köttfärs, ca 1 cm tjockt. Stek bollarna i mycket fett, ca 3-4 cm fett i pannan i typ 8 minuter. Lägg sedan bollarna på ett hushållspapper för att fettet ska rinna av riktigt. Nu över till såsen. Smöret går i stekpanan eller liten kastrull beroende på tillgång :-) Pudra över mjölet och vispa ihop, vispa vidare samtidigt som du rör i creme fraishen slät och fin, sedan späd med buljongen. Blanda sedan i kryddorna finhackade. Servera gärna med kokt potatis Mums!!

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • The_mama97mia 5 mars 2008

    Så ströbrödet ska inte svälla först i ngt??? Jag fattar inte riktigt?

  • MrVan 5 mars 2008

    Nej, det behövs inte, inte riktigt som svenska receptet. Det sväller fin i färsen!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.