Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ägg- och kaviarmousse

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 1 dag 30 minuter
Skriv ut

En rätt för buffébordet eller som förrätt.

Ingredienser

Instruktioner

Skala äggen och mosa dem genom sikt eller i mixer tillsammans med ca 2 dl av grädden och anjovisfiléerna. Smält smöret och låt det svalna. Blanda det med resten av grädden och rör ner blandningen i äggmoset. Tillsätt stenbitsrom och citronsaft. Smaka av med salt och peppar. Häll massan i en avlång form klädd med fuktat smörpapper. Täck och låt formen stå kallt i ca 1 dygn. Stjälp upp moussen på fat. Garnera fatet runt moussen med dill och räkor. Lägg citronklyftor på moussen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.