Klassisk fredagsmys-mat innan tacon tog över.
Instruktioner
- Skala ägg och rägor. Dela äggen i halvor och lägg i botten på formen. Strö över räkorna. Smält smöret på svag värme i en kastrull. Rör i mjölet ordentligt, så det blir väl blandat med smöret. Späd i omgångar med vätskan. Vispa hela tiden. Låt såsen småkoka i cirka 5 minuter. Vispa då och då. Skär under tiden brödet i tärningar och stek dem i stekpannan. Smaka av såsen med salt, vitpeppar, lite cayennpeppar och rikligt med dill. Häll såsen över räkor och ägg. Strö brödtärningarna över gratängen och toppa med riven ost. In i ugnen på 200°C tills de fått fin färg.
- Servera med en god sallad och med ett glas vitt vin
Publicerat den
15 januari 2017
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Låter jättegott, men är 500 gram räkor oskalade eller skalade räkor? Hur mycket bröd?
500 g oskalade räkor. Bröd så det blir ett lager som täcker kanske 6-7 skivor. Jag kör ofta lite på en höft i recepten där det går. ;-)