Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ägg- och räkgratäng

(2 kommentarer)  
Skriv ut

Klassisk fredagsmys-mat innan tacon tog över.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala ägg och rägor. Dela äggen i halvor och lägg i botten på formen. Strö över räkorna. Smält smöret på svag värme i en kastrull. Rör i mjölet ordentligt, så det blir väl blandat med smöret. Späd i omgångar med vätskan. Vispa hela tiden. Låt såsen småkoka i cirka 5 minuter. Vispa då och då. Skär under tiden brödet i tärningar och stek dem i stekpannan. Smaka av såsen med salt, vitpeppar, lite cayennpeppar och rikligt med dill. Häll såsen över räkor och ägg. Strö brödtärningarna över gratängen och toppa med riven ost. In i ugnen på 200°C tills de fått fin färg.
  2. Servera med en god sallad och med ett glas vitt vin

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • eva23 15 januari 2017

    Låter jättegott, men är 500 gram räkor oskalade eller skalade räkor? Hur mycket bröd?

  • bumpan2 15 januari 2017

    500 g oskalade räkor. Bröd så det blir ett lager som täcker kanske 6-7 skivor. Jag kör ofta lite på en höft i recepten där det går. ;-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.