Den här äggrätten är en fröjd både för ögat och smaklökarna. Du smaksätter ägghalvor med röd chilisås, gul citronsås och toppar med härlig svart stenbitsrom. Enkelt och mycket gott.
Instruktioner
- Koka äggen 7-8 minuter så att gulan fortfarande är lite mjuk. Spola äggen med kallt vatten och skala dem. Strimla isbergssalladen och skär tomaterna i skivor.
- Blanda majonnäs och crème fraiche. Smaksätt hälften av blandningen med chilisås och hälften med pressad citronsaft.
- Rosta brödskivorna och bred dem med matfett. Fördela dem på tallrikar eller ett fat. Täck med strimlad sallad, lägg på tomatskivor och salta och peppra lätt.
- Skär äggen i halvor och lägg dem på smörgåsarna med vitan uppåt. Skeda över chilisåsen på ena ägghalvan och citronsåsen på den andra. Toppa varje ägghalva med stenbitsrom.
Publicerat den
6 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar