Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äggbröd

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Bröd med hela ägg som dekoration är från början en grekisk tradition till påsk. Äggen kan naturligtvis färgas innan de stoppas ner i brödet. Koka i så fall äggen med önskad färg i några minuter innan brödet gräddas.

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Rör ut jästen i yoghurten som ska vara fingervarm, 37°.
  2. 2. Tillsätt rapsolja, salt och 3/4 av vetemjölet. Arbeta degen väl.
  3. 3. Låt jäsa under duk i knappt 1 timme.
  4. 4. Arbeta in resten av mjölet.
  5. 5. Dela degen i 3 delar. Slå ihop 2 och kavla ut till en rund platta.
  6. 6. Klä en smord springform med degen.
  7. 7. Dela sista biten i 6 delar och rulla ut till fingertjocka längder. Placera 2 som ett kryss på botten av formen. Gör 4 cirklar som placeras i formen.
  8. 8. Placera ett rått, eller lätt kokt om de färgats, i varje cirkel och ett i mitten.
  9. 9. Låt jäsa i 30 minuter under duk.
  10. 10. Pensla brödet med ett uppvispat ägg och grädda det i 200° i c:a 30 minuter i ugnens nedre del.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.