Ett bröd min mamma alltid gjorde när vi var små, så otroligt gott, väl värt att prova!
Instruktioner
- Smula jästen i en degbunke.
- Töm i fingervarmt vatten och låt jästen lösa upp sig.
- Tillsätt ägg, salt, farinsocker och rågsikt. Blanda ihop.
- Tillsätt vetemjöl och arbeta till en smidig och fin deg.
- Låt jäsa i cirka 30 minuter.
- Ta upp degen och knåda den väl, dela i tre delar och lägg i smorda avlånga formar. Låt jäsa i cirka 30 minuter.
- Sätt in i ugnen som är 200grader och låt dem stå i 20-25 minuter. Om du hellre vill göra frallebullar av degen går det så klart bra.
Publicerat den
26 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jätte gott bröd...lämnade in detta recept oxå fast mitt hette råglimpa ,så det var ej godkänt...laddar upp en bild hoppas det är okej:-) Ha en trevlig helg!
jättegott!! vårt nya vardagsbröd här hemma. tack!