Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äggbröd

(6 kommentarer)  
  • Serverar: 20 portioner
  • Tid: 1 timme 10 minuter
Skriv ut

Detta är ett recept jag fick av barnens dagmamma för många år sen(barnen är nu mera vuxna)

Ingredienser

Instruktioner

Blanda ihop ingredienserna o låt jäsa 30 minuter. Ta upp degen och rulla ut till en längd ca 40 cm, skär 4 kantiga bitar,lägg på plåt o låt jäsa ca 30 minuter. Pensla med ägg o strö över frön, grädda i 200 grader 10 minuter, kan även rullas till bullar

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • vonne 11 april 2008

    Kanongott bröd! Min flicka sitter just nu och frågar efter mer =0}!! Jag gjorde det som bröd men nu ska jag göra en sats till och göra det som bullar också för detta var jättegott och enkelt att göra! Tusen tack för receptet!!! Kram Yvonne

  • e-kmat 17 april 2008

    Vad roligt att jag hittade detta recept, har haft ett recept som också hette äggbröd men det har varit borta i ca 2 år

  • s-80 24 oktober 2009

    De blev jättegoda Jag bakade 20 frallor av degen

  • Boobiebird 17 april 2010

    Hade i linfrön och kruskakli också. Blev jättegoda bröd!

  • Cassiopeya 3 december 2011

    Gott bröd! Hade i lite vetegroddar också för att det skulle bli lite nyttigare, och ge mer mättnad. Bakade i långpanna och strödde vallmofrön över. Så smidigt och enkelt. Rekommenderas verkligen om man har lite ont om tid, men ändå vill ha ett gott bröd.

  • mailone 9 april 2015

    På 60-talet jobbade jag på ett förlag på Kungsgatan 17 i Stockholm. Alldeles i närheten fanns då Konditoriet OGO. Där sålde man sina äggbröd och wienerbröd plus allt annat respektabla konditorier hade på den tiden. Till eftermiddagskaffet skulle det vara wienerbröd från OGO, sådana där som såg ut som åttor med vaniljkräm i cirklarna. De var suveräna - liksom deras äggbröd. Sedan dess har det mesta lagts ned pga kulturutarmningen. Det är sorgligt. Ändå envisas de styrande med att det är utveckling.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.