Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äggcocotte med räkor

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gott blev det när det väl blev klart.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smöra fyra ugnssäkra portionsformar. Knäck två ägg i varje form, vispa ej ska vara hela. Salta och peppra. Rör samman grädde och créme fraiche och häll blandningen över äggen. Grädda i vattenbad mitt i ugnen ca 7-10 minuter, tills cocotten fått fin färg. Dekorera med räkor eller kräftstjärtar.
  2. OBS För mig tog det mycket längre tid att grädda än 7-10 minuter, berodde nog på att jag hade väldigt små formar, grädd- och créme fraiche krämen tog därför väldigt lång tid på sig att stelna. Så använd större och vidare portions ugnsformar.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • MammaModesty 8 mars 2008

    detta ser jätte gott ut.... måste testas

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.