Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äggentré

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Denna entrérätt kan göras i ordning dagen före. Observera att receptet är för 2 personer.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och dela ägget på längden. Rensa räkorna. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5-10 minuter.
  2. Värm buljongen och tillsätt de urkramade gelatinbladen. Kyl av. Häll lite av gelén på botten av 2 pastejformar. Ställ dem kallt så att gelén stelnar. Lägg i ägget, med räkor och ärter runt om. Fyll i formarna med resten av gelén och ställ dem kallt 1-2 tim att stelna.
  3. Doppa formarna strax innan serveringen ett ögonblick i hett vatten och stjälp upp dem på sköljda sallatsblad. Lägg såsen vid sidan om och garnera med dill och citron.

Kommentarer (2)

  • lazzzzz0 16 januari 2009

    Hej. Verkar vara en spännande och god entré rätt. Kan nog göra succé band mina vänner. Återkommer när jag avnjutit detta med betyg. Lars.

  • gemigmatnu 28 september 2015

    Buljong??? Vilken?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.