Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äggfri chokladtryffelpaj med kaffe

(1 kommentar)  
  • Serverar: 14 portioner
  • Tid: 5 timmar 30 minuter
Skriv ut

En gudomlig halvkladdig chokladpaj, ett måste för chokladälskaren

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Mixa digestivekexen med 75 gr smör i en matberedare. Tryck ut degen i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda pajskalet i mitten av ugnen i 8-10 minuter.
  3. Hacka chokladen och lägg den i en skål. Lös upp kaffet i vattnet. Koka upp grädden Häll grädden över chokladen under omrörning, tills chokladen har smält. Tillsätt kaffe, likör och honung. Skär 75 g smör i små bitar och rör ner det i chokladsmeten. Häll smeten i pajskalet och ställ in i kylen för att stelna ca 5 timmar.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • annamialindblom 4 oktober 2010

    Den är HUR GOD SOM HELST! Man tror inte det ör sant. jag granerade med valnötter och hade vaniljglass som tillbehör. Det blev otroligt gott! tack för att receptet, det gjorde min födelsedags middag! /AM

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.