Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ägghalvor

 
Skriv ut

Äggröra i skal

Ingredienser

Instruktioner

  1. Knäck äggen på längden och skölj skalen under kallt rinnande vatten. Placera skalen på fat eller ½ tallrik med grovsalt i botten så de ligger still. Tillred äggröran.
  2. (A. Vispa försiktigt samman ägget, grädden, lite salt och vitpeppar i en bunke. Vispa inte mer än att gulor och vitor har blandat sig.
  3. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Häll i äggen och sänk värmen. Rör hela tiden i botten med en trägaffel. Tag av värmen just innan den nått den slutliga krämiga konsistensen och fortsätt röra.)
  4. Fyll skalen med röran. Toppa med det som finns hemma. Vit italiensk tryffel, löjrom eller varför inte som de är.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.