Äggkakan blir extra god om du använder färskpotatis.
Instruktioner
- Skala eventuellt potatisarna och skär dem i båtar. Koka dem i lättsaltat vatten ca 4 minuter.
- Ansa och strimla salladslöken. Lägg ner den i potatiskastrullen och koka ytterligare ca 1 minut. Tag kastrullen från värmen och häll bort vattnet.
- Vispa samman äggen med mjölk, sambal oelek, salt och peppar.
- Smält lite matfett i en liten stekpanna. Häll i äggsmeten och fördela potatis och salladslök ovanpå. Lägg på ett lock och låt äggkakan steka på medelvärme under lock tills den stelnar.
- Ansa tomaterna och tärna dem. Ansa och strimla salladslöken. Blanda samman lök, tomater, några droppar balsamvinäger och salt. Servera till äggkakan.
Publicerat den
27 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar