Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äggkaka med potatis och tomatsalsa

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Äggkakan blir extra god om du använder färskpotatis.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala eventuellt potatisarna och skär dem i båtar. Koka dem i lättsaltat vatten ca 4 minuter.
  2. Ansa och strimla salladslöken. Lägg ner den i potatiskastrullen och koka ytterligare ca 1 minut. Tag kastrullen från värmen och häll bort vattnet.
  3. Vispa samman äggen med mjölk, sambal oelek, salt och peppar.
  4. Smält lite matfett i en liten stekpanna. Häll i äggsmeten och fördela potatis och salladslök ovanpå. Lägg på ett lock och låt äggkakan steka på medelvärme under lock tills den stelnar.
  5. Ansa tomaterna och tärna dem. Ansa och strimla salladslöken. Blanda samman lök, tomater, några droppar balsamvinäger och salt. Servera till äggkakan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.