Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ägglåda...

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Perfekt rätt att göra av överbliven julskinka...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt på ugnen på 225 grader. Hårdkoka äggen. Skär kasslern/skinkan i små kuber eller strimlor. Smält smör, i med skinkan/kasslern, strö över mjöl och späd med mjölk. Den ska bli lite fastare än sås men inte lika tjock som stuvning... Smaka av med salt & peppar. Skär bort kanterna på jätteraskern och dela dem i kuber ca 1x1 cm. Smöra en ugnsfast form, skiva äggen och lägg däri, häll sedan kassler/skink såsen över. Täck till sist med brödkuberna. In i ugnen tills det fått lite färg ca 20 minuter. Servera med en sallad.
  2. Smaklig spis!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.