Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ägglåda med skinka och purjo

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fick göra denna på hemkunskapen i skolan. Kan inte glömma den! Så god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och skiva de hårdkokta äggen. Skölj och ansa purjolöken och sjud den i saltat vatten (4 dl vatten + 2 tsk salt) ca 3-5 min.
  3. Gör såsen: Smält smöret, vispa i mjölet och mjölken. Sedan saltet och smaka av med vitpeppar.
  4. Skär skinkan i små tärningar.
  5. Smörj en ugnsfast form. Lägg i purjon i botten, täck den sedan med äggskivorna . Sedan på med skinkan och sist såsen.
  6. Gratinera i ugnen ca. 10-15 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.