Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ägglåda med spenat och ansjovis

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Hôtel du Nord i Stockholm var känt för sina frukostar och speciellt för sina gifflar och olika äggrätter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ställ ugnen på knappt 200 grader.
  2. Hacka den tinade bladspenaten grovt och fräs den i lite smör så att all vätska dunstar bort. Salta och peppra.
  3. Fördela spenaten i ugnssäkra potionsformar. Gör en grop, i mitten och häll ner ett ägg. Lägg ansjovisen runt ägget och häll 1 msk grädde över.
  4. Ställ in i ugnen i ca 15 minuter eller tills ägget nästan stelnat.
  5. Servera genast tillsammans med ett gott bröd t.ex. giffel.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.