Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ägglikörkaka

 
  • Serverar: 15-20 portioner
  • Tid: 1 timme 40 minuter
Skriv ut

Detta recept fick jag för en tid sedan av en god vän i Tyskland. Ägglikör kanske man inte har hemma vanligtvis, men jag hade en flaska i skåpet. Förutom att ägglikör är vansinnigt gott över glassen t ex, så blev det också en jättegod kaka till kaffet eller kanske som dessert med några bär och en klick grädde. Om du åker över till Tyskland någon gång, köp en flaska ägglikör (behöver inte vara den dyraste sorten) och testa!

Ingredienser

Instruktioner

Vispa ägg, florsocker och vaniljsocker pösigt. Rör försiktigt i olja och ägglikör. Blanda mjöl, potatismjöl och bakpulver, rör i äggblandningen till en krämig massa. Smörj och bröa en kransform och häll i massan. Baka ca 90 minuter i ugn 160-170 grader. Låt kakan vila. Pudra över lite florsocker före servering. Bakas gärna dagen innan den ska serveras!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.