Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äggost

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Tas som efterrätt eller mellanmål. Gammalt Bohuslänskt recept!

Ingredienser

Instruktioner

Värm försiktigt upp mjölken. Låt den ej koka! Tillsätt de andra ingredienserna, som du har rört ihop i en bunke. Låt blandningen sjuda upp, men ej koka! Rör om sakta i botten på kastrullen, men rör ej ned ostmassan som börjar flyta upp. Samla upp ostmassan med en hålslev och lägg i en äggostform med dräneringshål i. Låt stå kallt över natten. NJUT med sylt!!!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.