Kan det bli mycket bättre
Instruktioner
- Vispa ihop alla ingredienserna
i en stor kastrull
Värm sakta upp på spisen
Jag brukar parkera mig vid
spisen med en glögg och
röra i grytan typ mest hela tiden.
En äggost får absolut inte koka alls
för då blir den hård
men det är ok att den sjuder i
kanterna
Och när den har gjort det en liten stund
och man ser att den har ystat sig och osten har flutit upp
är det dags att dra kastrullen åt sidan en
stund med locket på
- Sen är det dags att ta fram en äggostform
med en hålslev plockar du upp all ostmassa
och varvar med mycket socker mellan lagren
- Ställ en tallrik under äggostformen
det rinner ut en hel del från hålen
- Gör äggosten dagen innan du ska
äta den och förvara den kallt
- Stjälp upp äggosten på ett fint fat innan man srverar den
- En del äter den med sylt
Andra föredrar att äta den till sillen (min man)
Jag äter den som den är
- Ett stort Lycka till
- Ps vasslan som blir över kan med fördel användas till bakning
Publicerat den
25 november 2007
Liknande recept
Skriv kommentar