Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äggost

 
  • Serverar: 7 portioner
Skriv ut

Kan det bli mycket bättre

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ihop alla ingredienserna i en stor kastrull Värm sakta upp på spisen Jag brukar parkera mig vid spisen med en glögg och röra i grytan typ mest hela tiden. En äggost får absolut inte koka alls för då blir den hård men det är ok att den sjuder i kanterna Och när den har gjort det en liten stund och man ser att den har ystat sig och osten har flutit upp är det dags att dra kastrullen åt sidan en stund med locket på
  2. Sen är det dags att ta fram en äggostform med en hålslev plockar du upp all ostmassa och varvar med mycket socker mellan lagren
  3. Ställ en tallrik under äggostformen det rinner ut en hel del från hålen
  4. Gör äggosten dagen innan du ska äta den och förvara den kallt
  5. Stjälp upp äggosten på ett fint fat innan man srverar den
  6. En del äter den med sylt Andra föredrar att äta den till sillen (min man) Jag äter den som den är
  7. Ett stort Lycka till
  8. Ps vasslan som blir över kan med fördel användas till bakning

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.