Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äggost med björnbärskompott

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Len, mild äggostliknande kräm möter syrligt söta björnbär och knapriga nötter på toppen är jättegott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka björnbären, (spara några till garnering) med sockret ca 3 minuter, tillsätt limejuice och ev mer socker då bärens sötma kan variera. red med maizena utrört i ½ dl kallt vatten och låt sjuda ytterligare 2 minuter, låt svalna.
  2. Dela äggen i gulor och vitor, vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa äggulorna luftigt med florsocker och vaniljsocker. Blanda mascarponen med äggulorna, tillsätt rivet limeskal och vänd ner äggvitan.
  3. Varva björnsbärskompott med äggost i 6 glas, förvara i kyl fram till servering. Toppa emd de hela björnbären, pistaschnötter och en kvist citronmeliss strax före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.