Len, mild äggostliknande kräm möter syrligt söta björnbär och knapriga nötter på toppen är jättegott.
Instruktioner
- Koka björnbären, (spara några till garnering) med sockret ca 3 minuter, tillsätt limejuice och ev mer socker då bärens sötma kan variera. red med maizena utrört i ½ dl kallt vatten och låt sjuda ytterligare 2 minuter, låt svalna.
- Dela äggen i gulor och vitor, vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa äggulorna luftigt med florsocker och vaniljsocker. Blanda mascarponen med äggulorna, tillsätt rivet limeskal och vänd ner äggvitan.
- Varva björnsbärskompott med äggost i 6 glas, förvara i kyl fram till servering. Toppa emd de hela björnbären, pistaschnötter och en kvist citronmeliss strax före servering.
Publicerat den
21 mars 2010
Liknande recept
Skriv kommentar