Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äggost utan laktos

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Klassisk bohuslänsk juldessert som ofta serveras med björbärssylt. Denna görs av laktosfria produkter för att passa dem som inte tål mjölk eller laktos, men givetvis kan de ersättas med vanliga mjölkprodukter för dem som tål det.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm mjölken till 37 grader i en gryta. Vispa upp äggen och tillsätt filmjölk och grädde. Ta grytan åt sidan och vispa ner blandningen i mjölken.
  2. Värm på svag värme tills massan börjar klumpa sig och det bubblar upp klar vätska. Lägg på ett lock och ta grytan från värmen. Låt stå ca 5 min.
  3. Täck ett durkslag invändigt med en tunn silduk. Ta upp massan med hjälp av en hålslev och varva med sockret i durkslaget. Ställ äggosten i kylskåpet att rinna av 1 dygn.
  4. Stjälp upp äggosten på ett fat och servera med sylt, bär eller frukt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.