Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äggpanerad sej med pepparrotssås

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Mycket god fiskrätt, lätt att göra & inte så dyr. Inspiration från både polska & svenska köket.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa äggen fluffiga med kryddorna, smaka av. Vispa sedan i mjöl så det blir tjockt, något tjockare än pannkakssmet. Doppa fisken i smeten & stek på medelvärme ca 5-7 minuter på varje sida eller tills den är typ gyllenbrun. Lägg sedan fisken på ett bleck eller ugnsplåt i ugnen ca 20-25 minuter i 125 grader (varmluft) KLART!!
  2. Såsen:
  3. Gör en vit grundsås (bechamel) Smula i 1 fiskbuljongtärning, dill & pepparrot efter smak. KLART!!
  4. Serveras med kokt potatis eller potatismos, beroende på vad man e sugen på!!
  5. Smaklig måltid, eller smacznego!!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.