Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äggsallad med rädisor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En sallad med vårkänsla och med massor av vitaminer. Denna sallad passar utmärkt som en lätt vårlunch. Endast 160 kcal/portion.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka äggen i 8-10 minuter. Skölj och ansa rädisorna. Skär först rädisorna i tunna skivor och sedan i fina strimlor. Spola äggen under kallt vatten. Skala äggen. Hacka 2 av äggen grovt. Dela de andra 2 äggen i klyftor.
  2. Skölj örterna och ta bladen från kvistarna. Hacka örterna grovt.
  3. Blanda crème fraiche, yoghurt, färskpressad citronsaft och senap. Smaka av med salt och peppar. Rör till sist ner olivoljan.
  4. Blanda rädisor och örter i en stor skål. Blanda ner de hackade äggen och dressingen. Rör om så att det blir en luftig sallad. Garnera salladen med de klyftade äggen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.