Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äggsallad med rökt lax och citronmajonnäs

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Goda som förrätt, aptitretare eller till buffén.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka de kokta äggen och blanda med gröslök, dill, citronskal samt ca hälften av citronsaften. Smaka av med salt och peppar och eventuellt något mer citronsaft om så önskas.
  2. Vispa äggulan med dijonsenap, citronsaft och finrivet citronskal. Tillsätt olja droppvis och vispa ca 3 minuter tills majonnäsen blivit fin och fluffig.
  3. Stansa ut cirklar med ca 4 cm i diameter ur brödskivorna, använd exempelvis ett större snapsglas. Hacka laxen eller skär den i mindre bitar.
  4. Fördela äggsalladen över brödet och toppa med citronmajonnäs samt lax. Garnera med dillkvistar

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.