Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äggstekta nudlar

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 10 minuter
Skriv ut

Det här är en del av en kinameny jag gjorde inspirerad av ett besök i Shandong-provinsen i Kina 2009. De flesta recepten fungerar iofs för enskilt också. Följande recept ingick i menyn och finns i min kokbok: Äggstekta nudlar Haricots Verts med färsk vitlök och bladpersilja Stekt kyckling i sötsur sås av ananas Räkor och purjolök med oystersås Kinesisk svamp och paprika Råstekt persiljerot med soja och vitlök

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp vatten, salta det innan du lägger i nudlarna. Bryt gärna nudlarna till mindre bitar innan du lägger dem i vattnet. Stäng av vattnet när du lägger in nudlarna och låt nudlarna ligga i det varma vattnet 1 minut mindre än vad är rekommendationen.
  2. Häll ut vattnet och lägg nudlarna i en varm wok eller stekpanna med en klick olja. Slå 4 ägg (1 ägg/nudelbit) över nudlarna och rör om tills ägget stelnat.
  3. Servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.