Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äggtoddy med apelsin

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Retromodern fluffig goding. För en mer vuxnare smak kan man tillsätta en skvätt mörk rom.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa äggulor och socker till en ljus och fluffig smet med elvisp. Skåra vaniljstången och skrapa ut fröna en kastrull. Lägg ner stången och häll på mjölk, grädde och muskot. Ta kastrullen från värmen precis innan det börjar koka.
  2. Häll försiktigt den varma gräddmjölken i äggsmeten under omrörning. Tillsätt apelsinskalet och lyft upp vaniljstången. Häll upp i glas och servera direkt, som välkomstdrink eller "dessert".

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.