Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äggtoddy med frukt och karamelliserad citron

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gott

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa äggulor och florsocker vitt och skummigt.
  2. Vispa ner konjak eller sherry.
  3. Häll upp äggtoddyn i fyra portionsskålar och ställ in i frysen.
  4. Strimla citronskalet. Kok upp vatten och socker.
  5. Sänk värmen och lägg ner citronskalen i sockerlagen. Koka på svag värme en minut.
  6. Tag upp citronskalen och lägg i en liten skål. Häll lite lag över, täck med plastfolie och ställ in i kylen.
  7. Skala papayan. Dela frukten och tag bort de små kärnorna med en sked. Skär fruktköttet i strimlor.
  8. Öppna physalisen genom att föra tillbaka täckbladen. Vid servering fördelas frukterna tillsammans med äggtoddyn till var och en

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.