Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äggulekaka

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 20 portioner
  • Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut

Smarrig och god, bra när man har äggulor över.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör äggulor och socker poröst. Smält smöret och tillsätt det och även vetemjölet blandat med bakpulver. Riv skalet och pressa saften ur citronen och blanda i. Tillsätt mjölken och blanda alltsammans. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 1 ½ l.
  2. Grädda i 175º i 40-50 minuter eller till den är färdig.
  3. Rör ihop smör och florsocker, tillsätt saften och det rivna skalet av cironen.
  4. Bred krämen över den avsvalnade kakan och strö över mandelflarnen, som med fördel blivit rostade i en torr stekpanna tills de fått lite färg.

Kommentarer (5)

  • Ellysdotter 5 oktober 2010

    Va då äggvitor över ??? Du skriver inte vilken form det skall vara.

  • mafia 5 oktober 2010

    En vanlig rund form, som man använder när man bakar sockerkaka. Att jag fick fyrkantiga kakor berodde på att jag hade 8(!) äggulor över efter att ha bakat 2 pavlovarullar till min dotter och därför använde en mindre långpanna till äggulekakan, eftersom jag bakade 2 satser.

  • guggeb 20 oktober 2010

    Jätte god saftig mumsig toppen

  • Lillill 17 juli 2011

    Den här måste jag prova när jag får äggulor över, det händer ju ibland och vet då inte vad jag ska hitta på med dem, tack för receptet.

  • bikbok 6 november 2011

    Hej o tack för alla fina recept MVH Bikbok

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.