- Serverar: 20 portioner
- Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut
Smarrig och god, bra när man har äggulor över.
Instruktioner
- Rör äggulor och socker poröst. Smält smöret och tillsätt det och även vetemjölet blandat med bakpulver. Riv skalet och pressa saften ur citronen och blanda i. Tillsätt mjölken och blanda alltsammans. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 1 ½ l.
- Grädda i 175º i 40-50 minuter eller till den är färdig.
- Rör ihop smör och florsocker, tillsätt saften och det rivna skalet av cironen.
- Bred krämen över den avsvalnade kakan och strö över mandelflarnen, som med fördel blivit rostade i en torr stekpanna tills de fått lite färg.
Publicerat den
5 oktober 2010
Kommentarer
Skriv kommentar
Va då äggvitor över ??? Du skriver inte vilken form det skall vara.
En vanlig rund form, som man använder när man bakar sockerkaka. Att jag fick fyrkantiga kakor berodde på att jag hade 8(!) äggulor över efter att ha bakat 2 pavlovarullar till min dotter och därför använde en mindre långpanna till äggulekakan, eftersom jag bakade 2 satser.
Jätte god saftig mumsig toppen
Den här måste jag prova när jag får äggulor över, det händer ju ibland och vet då inte vad jag ska hitta på med dem, tack för receptet.
Hej o tack för alla fina recept MVH Bikbok