Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äkta cranks bullar

(1 kommentar)  
  • Serverar: 20 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Cranks bullar innehåller massor med nyttigheter om man följer det äkta receptet nedan. 2 bullar om dagen botar nästan garanterat de flesta magproblem som beror på intag av för mycket vitt bröd.

Ingredienser

Instruktioner

Mät upp hälften av vattnet i en kastrull. Koka det med vete- & rågkrosset under lock i 5-10 min. Tillsätt resterande vatten och låt det svalna till fingervärme (37 gr.C) Rör ut jästen i en degbunke i lite ljummet vatten (max 37 C) Tillsätt vete- & rågkrossblandningen, salt, olja och kli samt så mycket av mjölet att degen blir fast och smidig. Täck över och låt jäsa ca 45 min. Ta upp degen på bakbordet och knåda in mera mjöl om det behövs. Forma till en lång slät längd som du sedan skär i 2 cm långa bitar som du lägger på plåten med snittytan ner. Plåten ska helst vara täckt med bakpapper. Pensla med äggvitan, som vispats lätt med en gaffel, och strö på sesamfrön. Låt bullarna jäsa på plåten till knappt dubbel storlek. Grädda bullarna mitt i ugnen i 225 grader ca 20-25 min eller tills bullarna känns lätta. Smaklig spis!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • festmaten 24 september 2008

    Detta receptet har jag sedan jag gick en matkurs, som en väninna höll i. Har bakat dessa bullar flera gånger. Goda och nyttiga!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.