Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äkta danska rundstykker

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 20 portioner
  • Tid: 12 timmar
Skriv ut

Det här är äkta vara med kalljäst deg och danskt hygge.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dag 1: Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken. Värm till fingervarmt (37°C). Lös upp jästen i den ljumna mjölken. Tillsätt övriga ingredienser.
  2. Arbeta samman degens tills den är blank och smidig, c:a 6 minuter i maskin eller 12 minuter för hand.
  3. Täck bunken med plast och sätt in den i kylen över natten.
  4. Dag 2: Ta ut degen ur kylen och låt den bli rumstempererad (tar c:a 2 timmar).
  5. Dela degen i 20 lika stora bitar och rulla bitarna runda (rundriv). Lägg över på plåt med bakplåtspapper. och täck med bakduk. och låt jäsa till dubbel storlek (c:a 1 timme).
  6. När halva jästiden har gått sätter du ugnen på 250°C med en långpanna med vatten på understa falsen.
  7. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över vallmofröna.
  8. När du har satt in bullarna på falsen strax över långpannan med vatten (kolla att det är vatten kvar i pannan och fyll eventuellt på) så sänker du värmen till 220°C och bakar av bullarna i c:a 10 minuter. Låt långpannan med vatten vara kvar så blir bullarna frasiga och goda.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Bumbis 14 maj 2010

    Supergoda och ser bageribakade ut. Jag jäste och bakade ut dom igår så fick dom stå "färdiga" och kalljäsa inatt, det funkade utmärkt. Gott med nybakat nu på morgonen.

  • Herr_Falukropp 3 juli 2010

    Jag kan inget annat än hålla med. De var otroligt goda. Tack för det receptet, det ska jag baka fler gånger.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.